Nationalekinderkrant.nl

Baby activiteiten

De keren dat je voor een leuk dagje uit zonder nadenken de deur uit ging en in de auto stapte, behoren voorgoed tot het verleden als je moeder wordt. Met een jonge baby moet je allereerst natuurlijk goed plannen wáár je naartoe gaat, wat er allemaal mee moet, hoe je je vervoert. En, als je de keuze gemaakt hebt dan is er natuurlijk nog het eeuwige gestoei om alle baby beentjes en armpjes op de juiste manier in de kinderzitjes en veiligheidsriempjes te krijgen. Als je je baby eenmaal veilig ingesnoerd hebt, kun je vaak vervolgens de omgevallen luiertas weer bij elkaar rapen.
Tja, het leven van een jonge moeder gaat nu eenmaal niet altijd over rozen. Maar toch moet je dit alles je niet laten weerhouden van een leuk dagje uit met de baby. Zo’n dagje uit is een fijne onderbreking van de alledaagse dingen en bovendien kan het goed zijn voor de ontwikkeling van je kindje. We geven je hier een aantal tips voor een leuk dagje uit met de baby.

Een dagje uit met de baby: Tips

– Ben je bang dat je baby een museumbezoekje zal verstoren met een huilbui? Veel musea organiseren speciale middagen voor kinderen. Ook al is je baby nog te jong voor activiteiten: het overige publiek bestaat op zo’n dag voornamelijk uit andere ouders die je echt niet verwijtend aan zullen kijken.
– Je hoeft je dagje uit niet ingewikkelder te maken dan nodig: een fijne bos- of strandwandeling geeft jou de ontspanning die je nodig hebt en je baby kan rustig slapen in de kinderwagen. Zorg dat je in de buurt blijft van eethuisjes of paviljoens; dan is er altijd een ruimte in de buurt waar je eventueel luiers kunt verschonen.
– Pretparken, dierentuinen e.d. zijn plaatsen die rekening houden met ouders en kinderen. Je hebt hier altijd volop plek om je baby te verschonen of borstvoeding te geven.
– Zelfs met een jonge baby kun je lekker naar het zwembad. Veel zwembaden hebben zelfs een speciaal plekje gereserveerd voor de allerkleinsten. Meer hierover lees je in ‘Zwemmen met de baby’.
– Is zo’n dagje uit met de baby toch nog allemaal nieuw en een beetje spannend voor je? Spreek dan af met wat vriendinnen die ook nog jonge kindjes hebben.

babyzwemmen