Nationalekinderkrant.nl

Baby Weetjes

Weetjes over babys

Het krijgen van een baby is het mooiste wat er is op aarde. Het eerste jaar na de geboorte en je kraamtijd is een ongelooflijk mooie tijd samen met je baby. Er zijn heel veel weetjes en feitjes die je kunt vertellen over een baby die net geboren is. In dit artikel lees je de leukste weetjes die je MOET weten als moeder.

De baby herkent muziek
Baby’s hebben de gave om de muziek te herkennen die moeders luisterden tijden de zwangerschap. Wanneer deze muziek weer wordt afgespeeld kan dit een rustgevend effect hebben op de baby. Ongelooflijk hoe mooi de natuur kan zijn.

Een baby heeft meer botten
Een volwassen persoon heeft in zijn lichaam 206 botten. Een baby heeft er bij de geboorte 300! Deze botten bestaan uit een aantal delen die later aan elkaar groeien.

Kleine maag
Een pasgeboren baby heeft maag die zo klein is als een radijs. Door deze kleine maag hoeft een baby slechts 6ml melk per voedingsbeurt te hebben.

Hoge stem
Baby’s zijn dol op hoge stemmen. Hier reageren ze goed op. Dit is ook de reden waarom vooral mannen een hoge stem op moeten zetten om zo goed mogelijk binnen te komen bij een baby.

Zicht
Het zicht van een baby is aan het begin niet scherp. Zeker scherpt in de verte kijken zit er voor baby’s nog niet in. Een pasgeboren baby ziet ongeveer 35cm. Als je wilt dat je baby je goed kan zien moet je dus heel dicht voor het gezicht van de baby gaan staan of zitten.

Kleur van de ogen
Bij alle baby’s die worden geboren zijn de ogen blauw. Dit komt omdat de iris in het oog nog niet ontwikkeld is. Deze ontwikkeling komt op gang zodra de baby ongeveer 25 weken (6 maanden) oud is. Na deze 6 maanden begint de iris zicht te ontwikkelen en krijgen veel baby’s een andere kleur van de ogen.

Haaruitval
Sommige baby’s worden met veel haar geboren en sommige baby’s met weinig haar. Bij baby’s is haaruitval ook niet ongewoon. Wanneer jouw baby dit heeft, maak je dan geen zorgen, dit groeit later allemaal weer aan. Naast haaruitval kan ook de kleur of de haarstijl veranderen. Zo kan je baby bijvoorbeeld na enige tijd krullen krijgen.

Kraamzorg
Ben jij op dit moment zwanger en woon je in de Randstad? Kijk dan eens op kraamzorgrandstad.nl daar bevalt het altijd! De kraamzorg wordt door alle verzekeraars vergoed.

(597)