Nationalekinderkrant.nl

Leuke dingen die je op een regenachtige dag kunt doen met je kind

Ben je eindelijk vrij om leuke uitstapjes te doen met de kinderen, regent het pijpenstelen! De kinderen hangen maar een beetje op de bank en irritaties lopen hoog op terwijl de verveling toeslaat. Komt deze situatie jou ook zo bekend voor? Gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen om binnenshuis te doen met je kind. Ik heb de leukste activiteiten voor jou op een rijtje gezet. Wil je tips voor de wat jongere kinderen? Op Babyideaal vind je alle leuke uitstapjes voor de allerkleinsten.

 

Maak er een productief dagje van

 

Ga samen met de kinderen aan de slag met het opruimen en reorganiseren van het huis. Maak dit leuk door ze zelf opbergplaatsen te laten maken. Zorg bijvoorbeeld voor oude manden en kisten en laat ze deze opfleuren met verf, stiften en stickers.  Op Diyjournal vind je nog meer leuke ideetjes!

 

Gebruik je fantasie

 

Kinderen barsten van fantasie en kunnen zich uren vermaken met zelfbedachte verhaaltjes en spelletjes. Daar heb je geen uitstapje voor nodig! Maak een tent van doeken en dekens over stoelen en organiseer binnen de tent een picknick. Je kan er ook voor kiezen om de kinderen mee te laten helpen bij het bereiden van eventuele hapjes voordat jullie deze lekker opsmikkelen binnen de tent. Succes gegarandeerd!

 

Knutselen maar

 

Knutselen is de ideale manier om een regenachtige dag door te komen. Zorg voor wat variatie door samen bijvoorbeeld een scrapbook te maken van de laatste vakantie. Niet alleen heel handig (je hoeft hier immers zelf geen tijd meer aan te besteden op een later tijdstip), maar ook nog eens erg gezellig. Samen gezellig kletsen over de vakantie en herinneringen ophalen. Of ga samen een tafelkleed versieren met allerlei leuke kleurtjes, stickers en tekeningen. Dat zijn pas genietmomentjes.

(111)