Nationalekinderkrant.nl

Kinderkleding kopen

Voordelige kindermode?

Kindermode heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De bekende dertien-in-een-dozijn korte broekjes die we allemaal wel kennen uit oude familiefoto’s behoren voorgoed tot het verleden. De kindermode van nu is leuk, modieus, bijzonder en mooi. Moeders in Nederland geven stiekem zelfs vaak méér geld uit aan kinderkleding dan aan hun eigen garderobe.
We geven je hier een aantal tips om de voortdurende aansleep van kinderkleding een beetje betaalbaar te houden.

Voordelige kinderkleding te koop

Kindermode is vaak geen lang leven beschoren. Kinderen groeien nou eenmaal en daarnaast komt heel wat kinderkleding voortijdig aan zijn einde door de bekende val- en knoeipartijen. Het hoort er allemaal bij, maar het wordt er niet goedkoper op. Het loont dus de moeite om op zoek te gaan naar betaalbare kindermode. Maar waar vind je nu kindermode winkels waar je voordelig uit bent? Een paar tips op een rijtje:
– Veel kindermode winkels bieden naast nieuwe ook gebruikte kinderkleding aan. Veel tweedehands kinderkleding is maar kort gedragen en de kwaliteit doet vaak nauwelijks onder voor die van nieuwe kinderkleding.
– Op bepaalde momenten in het jaar schaffen we massaal nieuwe kinderkleding aan. Het beruchtst is wellicht het begin van het nieuwe schooljaar. Zorg je dat je daarvoor of daarna je slag slaat, heb je eerder kans leuke koopjes te vinden.
– Traditionele kindermode winkels zijn doorgaans duurder dan online kindermode winkels. Online winkels hebben namelijk geen kosten voor personeel of vestiging en hoeven die dan ook niet door te rekenen. Kinderkleding die toch niet helemaal blijkt te passen, kun je ook net zo makkelijk weer ruilen. En, mocht je desondanks toch een keer een miskoop doen, dan kom je daar net zo makkelijk weer vanaf. Daarover lees je hieronder meer.

Kinderkleding te koop aanbieden?

Kinderen groeien nu eenmaal als kool. Kinderkleding als hemdjes en tuniekjes gaan soms nog wel meerdere seizoenen mee maar voor bijvoorbeeld spijkerbroeken geldt vaak dat ze er nog gloednieuw uitzien op het moment dat de pijpjes al boven de enkels uitsteken. Weggooien is dan zonde. Wist je dat je nog best wat bij kunt verdienen door die gedragen kinderkleding gewoon weer te verkopen?
Veel kindermode winkels nemen graag kinderkleding in die er nog goed uitziet. Soms kun je tot wel 50 of 60 procent van de verkoopwaarde terugverdienen! Ook kun je kinderkleding zelf te koop aanbieden op bijvoorbeeld een online marktplaats. En heb je er wel eens aan gedacht om een leuke ruilmiddag of kindermode kledingparty te organiseren? Zo kun je op een gezellige manier, samen met vriendinnen de garderobe van de kinderen eens helemaal vernieuwen.

(90)