Nationalekinderkrant.nl

Zwemmen met de baby

Zwemmen met de baby

Babyzwemmen wordt steeds populairder. Echt zwemmen is het natuurlijk nog niet maar je baby maakt hierbij op een speelse manier kennis met het water. Je kunt bij veel zwembaden al terecht met een baby vanaf zes weken. Toch zijn veel ouders nog best huiverig om te gaan zwemmen met de baby. Is het niet te koud? Waar moet je op letten?

Eén van de dingen die je in de gaten moet houden, is dat een baby in het water veel eerder lichaamswarmte verliest dan een volwassene. Zo is het belangrijk dat je het lijfje zoveel mogelijk in het water laat en dat je op tijd ingrijpt als je baby het koud krijgt. In het begin is het aan te raden om het babyzwemmen in een groepje, onder begeleiding van een instructeur te doen. Zo’n instructeur heeft volop ervaring en weet precies waar je op moet letten.
Zorg dat je een badcapeje en een handdoek binnen handbereik houdt en droog je baby meteen af wanneer jullie het water verlaten en pak je kindje vervolgens warm in.

Veel zwembaden bieden babyzwemmen en hebben hiervoor speciale voorzieningen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een chloorvrij kinderbadje en/of een badje waar de temperatuur wat hoger ligt. De meningen over de ideale watertemperatuur voor babyzwemmen verschillen maar het minimum is toch wel 32 graden.
En, waar je ook rekening mee wilt houden als je op zoek gaat naar een zwembad waar je prettig en veilig kunt zwemmen met je baby, is dat je er comfortabel om kan kleden terwijl je je baby bij je houdt in de maxicosi en waar je fijne voorzieningen hebt voor het verschonen.

(120)