Nationalekinderkrant.nl

De leukste babynaam kiezen voor je toekomstige kind

Jullie hebben net het goede nieuws gekregen: ze is zwanger. Er breekt een periode aan die veel aanstaande ouders als een roes beleven. Een roes waarin ook nagedacht moet worden over een babynaam. Weten jullie niet of het een jongetje of meisje wordt, dan moeten er zelfs twee namen bedacht worden.

De populairste babynamen van 2016 bleken Daan voor jongetjes en Anne voor meisjes te zijn. Andere populaire namen waren onder meer Emma, Tess, Julia en Sara voor meisjes en Noah, Sem, Max en Finn voor jongetjes.

Allemaal mooie namen, maar misschien willen jullie liever een iets minder veelgebruikte naam. Hierbij geven wij graag de volgende tips om hippe babynamen te verzinnen.

Let op de achternaam

Sommige voornamen zijn op zichzelf erg mooi, maar passen misschien niet mooi bij de achternaam. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat er zo een woordcombinatie ontstaat die gek is, maar ook omdat de combinatie simpelweg niet lekker ‘bekt’.

Sommige ouders willen graag een alliteratie in de naam, anderen juist niet. Welke babynaam u ook verzint, zeg hem altijd hardop in combinatie met de achternaam. Alleen zo weet u zeker dat de twee namen goed samengaan.

Internationaal geschikt of niet?

Steeds meer ouders hechten er waarde aan de dat de naam internationaal gezien ook geschikt is, en dan met name in de Engelse taal. Een naam als Sanne is in het Engels bijvoorbeeld enigszins lastig uit te spreken. Het eerdere voorbeeld ‘Sem’ is daarentegen weer prima.

Probeer in ieder geval te achterhalen of de naam in het Engels of wellicht een andere taal niet iets slechts betekend. Het laatste dat u natuurlijk wilt is dat de naam van uw kind een scheldwoord is in een vreemde, maar veelgebruikte taal.

(150)