Nationalekinderkrant.nl

Probiotica als extra steuntje voor weerstand

Aan veel mensen wordt tegenwoordig aangeraden om probiotica te nemen als voedingssupplement. Ook voor kinderen is dit vaak een middel om een betere weerstand te krijgen en zo ziektes te voorkomen. Maar wat is probiotica nu precies en waarom moet je het gebruiken?

Gezonde darmflora

In onze darmen huizen miljarden bacteriën. Daar zitten goede bacteriën bij en slechte bacteriën. De slechte bacterieën zijn ziekmakend en ondermijnend voor de afweer. Daartegenover zorgen de goede bacterieën dat deze slechte bacteriën onschadelijk gemaakt worden en voorkomen dus dat je ziek wordt. Voor een gezonde darmflora is het dus belangrijk dat er een goed evenwicht bestaat tussen de goede en de slechte bacteriën. Deze krijg je door onder andere een gezonde voeding.

Verstoord evenwicht

Helaas raakt het evenwicht in onze darmflora nogal eens verstoord. Dat kan zijn door het gebruik van medicijnen – anitbiotica bijvoorbeeld- of doordat de voeding niet helemaal levert wat hij moet doen. In onze huidige voeding zitten niet altijd voldoende goede bacterieën, zodat we deze beter kunnen aanvullen. Probiotica leveren deze bacteriën en kunnen het evenwicht in de darmen opnieuw herstellen.

Alles begint in de darmen

Kinderen zijn vaak vatbaar voor allerlei aandoeningen omdat ze nog niet de volledige weerstand hebben opgebouwd. Daarom is het goed om je kind probiotica te geven. Zo voorkom je dat je kind ziek wordt, diarree krijgt of op een andere manier zijn voedingsstoffen niet goed opneemt of afbreekt. Immers, gezondheid begint in de darmen. Alles wat je eet, wordt daar afgebroken en opgenomen om je lichaam sterk en gezond te houden. Wanneer daar iets misgaat, raakt je hele lichaam uit balans. Met lichamelijke ziekte, vermoeidheid of andere klachten als gevolg. Dat geldt ook voor kinderen.

Zorg je voor goede bacteriën, dan zorg je goed voor je lichaam. Wat voor volwassenen geldt, geldt zeker voor kinderen. Want je wilt je kind graag goed beschermd hebben met een goede weerstand.

De verschillende supplement kunt u kopen bij: https://byfit.nl/probiotica/

(154)