Nationalekinderkrant.nl

LEGO maakt je kind creatiever en dit is waarom

lego

Door je kind met LEGO te laten spelen kunnen ze helemaal opgaan in hun fantasierijke wereld. Werkelijk alles kan worden gebouwd wat ze maar willen. Complete kastelen worden gebouwd of wegen worden aangelegd met behulp van de LEGO wegenplaten. Zowel voor jongens als voor meisjes is het spelen met LEGO een leuke bezigheid. Met LEGO leren kinderen op een spelende manier om anders naar dingen te kijken. Ook leren ze om zelf te creëren en te bouwen. Doordat LEGO veel diverse thema’s en sets heeft kun je keer op keer blijven uitbreiden waardoor je kind zijn creativiteit de vrije loop kan laten. Creativiteit is een handige vaardigheid die ook op latere leeftijd goed van pas komt. Reden genoeg om die creativiteit nu al goed te stimuleren met LEGO.

Goed voor de ontwikkeling van het kind

Kinderen kunnen zowel alleen met LEGO spelen als met vriendjes en vriendinnetjes. Ook jij kunt als ouder samen met je kind bouwen en creëren. Kinderen leren immers het meeste van jou. Alles wat jij doet kopiëren ze. Kinderen leren om zelfstandig te spelen met LEGO maar ook leren ze om samen te spelen en te delen met vriendjes en vriendinnetjes. Hierdoor wordt niet alleen de creativiteit gestimuleerd maar ook de sociale vaardigheden. Het is natuurlijk leuker om samen te bouwen en te spelen dan alleen. LEGO bestaat al heel wat jaren. Dit speelgoed is dan ook niet meer weg te denken en blijft steeds weer terugkomen. Zo kun je de LEGO sets die je nu aanschaft ook bewaren voor later doordat dit speelgoed tijdloos is en van goede kwaliteit. Daarnaast kan LEGO jarenlang achter elkaar worden gebruikt. De bouwwerken worden steeds ingewikkelder waardoor het uitdagend en leuk blijft.

LEGO voor de allerjongste creatievelingen

LEGO kan nog wat gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. De blokjes zijn immers erg klein. Je kunt dan kiezen voor de universele bouwblokken van Uniblocks. Het voordeel aan Uniblocks is dat je deze prima kunt combineren met LEGO. Naast de grotere formaten van de Uniblocks bouwstenen vind je ook andere pakketten waar jonge en wat oudere kinderen mee kunnen spelen. Ook hiermee kan urenlang worden gebouwd waarbij er geen grenzen zijn aan de creativiteit. Naast losse steentjes kun je complete sets aanschaffen waarmee jouw kind direct aan de slag kan gaan. Zo heb je direct voldoende bouwstenen in huis om urenlang speelplezier mee te garanderen. Ook heb je de keuze uit diverse thema’s zoals Hello Kitty of Star Wars.

(50)