Nationalekinderkrant.nl

Top 5 bordspellen voor kinderen

bordspel voor kinderen

Bordspellen zijn natuurlijk een heel leuk tijdverdrijf en je doet je kinderen er een groot plezier mee. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bordspellen te vinden en het is moeilijk om een keuze te maken. Vandaar dat je in dit artikel de top 5 beste bordspellen voor kinderen krijgt. De juiste bordspellen kopen is nog niet zo makkelijk, maar met onderstaande tips koop je een bordspel waar je kinderen urenlang speelplezier van beleven.

1. Het spannende en avontuurlijke Catan Junior

Het spel Catan is natuurlijk iedereen bekend en veel volwassenen halen er veel plezier uit. Maar de meeste kinderen vinden het originele Catan spel nog iets té moeilijk te begrijpen en zullen daar minder plezier aan beleven. Catan denkt mee met de kids en brengt Catan Junior op de markt. Dit is een spannende variant op Catan waar de speler een piraat is en je moet proberen eilanden te veroveren. Dit bordspel is dus voor kinderen die het originele spel nog iets te moeilijk vinden. Dit bordspel kun je eenvoudig bestellen in de webshop van Koning Bordspel.

2. Bij het poepspel win(d)t iedereen

Bij dit aparte spel van fabrikant Identity Games laat iedereen windjes. Niet echt natuurlijk, maar het spel is ontzettend leuk om te spelen voor iedereen in de familie. Je moet zoveel mogelijk kaarten kwijt zien te raken door kaarten af te leggen. En wat komt er na het wc papier? Natuurlijk je handen wassen. Leg zo snel de juiste kaart met de juiste kleur neer. De speler met de meeste kaarten in bezit verliest en speelt verder met een drol op z’n hoofd.

3. Altijd leuk is het Wie is het? Spel

Het populaire Wie is het spel blijft altijd leuk om met iedereen te spelen. Bij dit populaire spel moet je de juiste vragen stellen om zodoende te ontdekken wie je voor je hebt. Draagt hij of zij bijvoorbeeld een bril, of heeft hij of zij blond haar? Een echte klassieker van het spel en ontzettend leuk en interessant om met je kinderen te spelen.

4. Dokter Bibber, het klassieke bordspel

Het spel Dokter Bibber is nog zo’n populaire klassieker. Bij dit spel speel je een dokter en moet je de patiënt zonder te bibberen beter maken. De speler met de beste en vaste hand wint het spel. Dit spel moet je absoluut in huis hebben.

5. Breng jezelf in veiligheid met de Vloer is Lava

Bij de Vloer is Lava moet je draaien aan een kleurenwijzer en springen naar een mat met de juiste kleur, omdat de vloer lava is. Van dit spel wordt elk kind enthousiast..

(37)