Nationalekinderkrant.nl

Het geslacht van je kindje weten: wel of niet?

Zwangere buik met strik

Ben je zwanger? Dan zijn er een aantal keuzes die je moet maken, zoals het wel of niet weten van het geslacht van je baby. Natuurlijk is het belangrijkste dat je een gezonde baby krijgt, maar stiekem is het ook heel leuk om te fantaseren over het geslacht. Misschien weet je al zeker dat je het geslacht wel of niet wil weten, maar misschien twijfel je nog een beetje. Om je bij deze keuze te helpen, zetten we een aantal voordelen van beide opties voor je op een rijtje. Misschien raak je zo wel helemaal overtuigd!

Wel: ontzettend handig

Ten eerste is het gewoonweg ontzettend handig om het geslacht van je kindje te weten. Bij het inrichten van de babykamer, bij het kopen van kleertjes en het verzinnen van de naam van je kindje. Er zijn vrouwen die al deze zaken behoorlijk stressvol vinden, en dan is het wel zo fijn om het geslacht van je kindje te weten. Zo loop je namelijk een stuk makkelijker door al deze stappen!

Niet: je koopt niet onnodig

veel Maar het heeft ook grote voordelen om het geslacht van je kindje niet te weten. Ben je nogal snel geneigd om veel te veel kleertjes en andere accessoires voor je kindje te kopen? Dan kun je dit verminderen door het geslacht van je baby niet te weten. Hierdoor zul je namelijk iets terughoudender worden met het shoppen van spulletjes voor je baby, je weet immers niet of het een jongen of een meisje wordt. En dat maakt het een stuk makkelijker om niet naar huis te gaan met veel te veel schattige roze en blauwe kleertjes.

Wel: tijd voor een feestje

Zwanger zijn is niet altijd een feestje, en daardoor kan het extra leuk zijn om het geslacht van je baby wel te weten. Misschien hang je wel dagenlang boven het toilet of voel je je helemaal niet goed, en dan geeft het weten van het geslacht echt een boost. Je wordt er weer even aan herinnerd waar je het allemaal voor doet en het is gewoon ontzettend leuk nieuws. En dan is het tijd voor feest! Tegenwoordig is het heel populair om een gender reveal party te geven. Nodig al je beste vrienden en familie uit en maak het geslacht op een ludieke manier bekend. Doe dit bijvoorbeeld met roze of blauwe confetti in een ballon, een taart met roze of blauwe vulling of misschien wel roze of blauwe verf. Er zijn genoeg praktijken waar alles voor je wordt geregeld. Zo kun je bijvoorbeeld een pretecho met geslachtsbepaling laten maken bij Pretecho&zo. Na afloop van de pretecho met geslachtsbepaling zorgen zij ervoor dat je een heerlijke verrassingstaart kunt ophalen bij de bakker. Dit feestje zul je je nog lang herinneren!

Niet: fantaseren over deze grote verrassing

Het kan geweldig zijn om te blijven fantaseren over het geslacht van je baby. De voorbereidingen voor een baby zijn nou eenmaal ontzettend leuk. Nadenken over babynamen, het ontwerpen van geboortekaartjes en fantaseren over hoe je baby eruit komt te zien. En als je het geslacht van je baby nog niet weet maak je deze leuke voorbereidingen twee keer zo lang! Bovendien is het gewoon een ontzettend leuke verrassing om het geslacht pas bij de geboorte te weten. Het maakt je extra gemotiveerd tijdens de bevalling en vaak weet je al meer dan genoeg over de baby. Met allerlei onderzoeken en echo’s kunnen ze je alles vertellen over de groei en gezondheid van je baby, en dan is het misschien wel fijn om het geslacht nog niet te weten.

(180)