Nationalekinderkrant.nl

Babyvoeding

Wel of geen potjesvoeding?Als je kindje langzaamaan de overstap maakt naar vaste voeding, kom je voor de vraag te staan of je wel of geen potjesvoeding moet gebruiken. We zetten de voor- en nadelen van zowel potjesvoeding als verse baby voeding voor je op een rijtje.

Baby voeding: Potjesvoeding

Potjesvoeding is natuurlijk in de eerste plaats gemakkelijk. Bovendien zijn die potjes baby voeding erg makkelijk mee te nemen. Maar zijn ze ook een goede, gezonde keuze? Nu zijn de eisen voor potjesvoeding in Nederland erg streng en potjesvoeding is gewoon veilig voor je kindje.babyvoeding_750xn
Toch zijn er een aantal nadelen waardoor het geen goed idee is je kindje alleen maar potjesvoeding te geven. Allereerst is de hoeveelheid calorieën en eiwitten vaak niet zodanig afgesteld dat je kindje er een volwaardige voeding aan heeft. Bovendien is de smaak doorgaans eentonig en de structuur erg fijn. Hierdoor vormt potjesvoeding geen goede overgang naar normale voeding.

Baby voeding: Verse voeding

Verse baby voeding is zonder twijfel het beste voor je kindje. Door zelf baby voeding te maken, kun je je kindje aan allerlei smaakjes en structuren laten wennen. Bovendien heb je de ingrediënten en voedingswaarde helemaal zelf in de hand. Op internet vind je alle informatie en recepten die je nodig hebt. Je zult zien dat je helemaal geen uren in de keuken hoeft te staan.
Ook al is verse baby voeding de beste keuze, er is helemaal niets mis met potjesvoeding. Zeker als je een keer geen tijd hebt, of op reis moet met je kindje, dan zijn een paar potjes baby voeding in de voorraadkast onmisbaar.

(202)