Nationalekinderkrant.nl

5 x een goedkoop dagje uit met de kids

Voor alle papa’s en mama’s; ga een dagje uit met je kids! Samen bijzondere ervaringen opdoen, brengt je dichter bij elkaar en je bouwt waardevolle herinneringen op voor later. Een leuk dagje uit hoeft niet duur te zijn, lees onze tips en bespaar veel geld of beleef het gratis en voor niets.

Gratis activiteiten

1. Ga naar het strand. Neem je kinderen mee naar buiten en ga lekker uitwaaien op het strand. Ze vinden het vaak heerlijk met de blote voeten in het water en wind door de haren. Als er veel wind staat is het extra leuk om een vlieger mee te nemen. Vaak, is het een hele kunst de vlieger hoog in de lucht te houden, dus dat houdt de kinderen wel even bezig. Sluit de dag af met een ijsje of een kop warme chocomelk als het koud is.

2. Watergevecht. Als de mussen van dak vallen en de thermometer 30 graden aangeeft, is het heerlijk verkoelend om te spelen met water. Je kan bijvoorbeeld ballonnen of boterhamzakjes vullen met water. Spelen met waterpistolen is ook gegarandeerd een succes.

3. Maak een fietstochtje met de kids. Bedenk samen waar je naartoe wilt fietsen, en maak er een leuke ontdekkingsreis van. Bezoek bijvoorbeeld de kinderboerderij, de markt of een ijssalon aan de andere kant van het dorp/stad. Onderweg er naartoe kun je samen veel lol maken door het spelletje te spelen “ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is….”.

Leuk dagje uit met korting

4.Bezoek een leuke indoor speeltuin. Dit is de ideale activiteit als het buiten regent of slecht weer is. Er zijn veel leuke binnenspeeltuinen met trampolines, klimtoestellen, een ballenbak en niet te vergeten: andere kindjes om mee te spelen. Als je voor een bepaalde tijd binnen bent, krijg je vaak korting. Met de NapPas krijg je tot wel 35 % korting op veel speeltuinen.

5. Bezoek het klimbos. In het klimbos vind je stoere survivaltochten. Kinderen zijn lekker buiten en hebben ze toestemming van de ouders vies te worden. Het is wel verstandig oude kleren aan te doen of schone kleren mee te nemen. Met de Nationale Amusementsparken Pas krijg je korting op diverse klimbossen.

We hopen dat je met bovenstaande tips een geweldige dag beleeft met je kindje. Vind je dat er nog iets ontbreekt? Laat het ons weten!

(82)