Nationalekinderkrant.nl

Planten voor op de kinderkamer, welke zijn geschikt?

Jullie zijn druk bezig met het inrichten van de babykamer. Vanzelfsprekend denk je eerst aan de hoognodige dingen. Het moet efficiënt zijn maar zeker ook mooi.

Waar veel mensen niet aan denken is om planten in de babykamer te zetten. En toch is dat helemaal nog niet zo gek.

Waarom een plant zetten op de kinderkamer?

Buiten dat het gezellig en huiselijk staat, geeft een plant zuurstof af. En dat niet alleen, ze zuiveren de lucht, voorkomen problemen met de luchtwegen en verhogen de concentratie. Dat laatste is nog niet zo van belang voor je kleintje maar de andere positieve effecten die planten met zich meebrengen wel.

Maar zijn planten dan niet gevaarlijk?

Nee. Planten zijn niet gevaarlijk. Je moet natuurlijk geen cactus op een kinderkamer zetten en niet voor de giftige varianten gaan. Maar buiten dat zijn deze mooie groene vriendjes geen gevaar voor je kind.

Het is wel verstandig om de hoeveelheid aan planten in de kinderkamer te beperken. Want als planten in het donker staan produceren ze geen zuurstof. Ze nemen in het donker zelfs een beetje zuurstof op van de omgeving. Als je een paar plantjes neerzet, is dit verwaarloosbaar en niets om je zorgen over te maken. Maar maak niet meteen een tropisch regenwoud van de kinderkamer.

Welke planten je het beste op de kinderkamer kunt zetten

We hebben je zojuist verteld dat je geen giftige planten op de kamer van je kind moet zetten. Welke planten niet giftig zijn en dus uiterst geschikt voor de kinderkamer, zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Pannekoekenplant

Een mooi klein plantje afkomstig uit China. Zijn bladeren zijn rond (de vorm van een pannenkoek) en het plantje kan 40 cm groot worden.

Bananenplant

Voor een tropisch gevoel op de kinderkamer kies je voor deze plant. Het is een decoratieve plant waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Aloë Vera

De heilzame werking van de Aloë Vera is niet meer weg te denken. Het sap dient voor het reinigen van het lichaam wanneer je het drinkt. En mocht je wat te lang in de zon hebben gelegen, is het sap ideaal om op je verbrandde huid te smeren. Een plaatje voor in de kinderkamer. Zet de plant wel hoog weg want de Aloë Vera heeft stekels aan het blad.

(235)