Nationalekinderkrant.nl

Tips om ongelukken met je baby te voorkomen

Het krijgen van een baby is volgens veel mensen het grootste geluk op Aarde. De zwangerschap en vooral de bevalling is zwaar, maar het is het allemaal waard volgens de jonge moeders zodra ze de kleine spruit in hun armen gedrukt krijgen. Een mooie periode breekt aan, maar ook een periode waar voorzichtigheid en oplettendheid geboden is. Zodra de kraamhulp na een week verdwenen is staan de jonge ouders er zelf voor. En omdat een ongeluk in een klein hoekje schuilt volgen hier een aantal tips en maatregelen die getroffen kunnen worden op de kans op nare momenten te voorkomen.

Babyslaapzak

De praktische voordelen van een babyslaapzak zijn er in overvloed. Zo houden ze de baby lekker warm en zijn ze ook veilig tijdens de nacht. De baby kan er niet zo makkelijk in omrollen van de buik op de rug of andersom. Ander voordeel is dat de baby als het in de babyslaapzak ligt niet als bij een deken er onder terecht kan komen en niet goed meer kunnen ademen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren en zijn leuk om als cadeau te geven.

Oplettendheid geboden

Zorg ervoor dat de baby altijd goed in de gaten wordt gehouden. En als de baby op de babykamer ligt gebruik dan een babyfoon. Zo heb je toch controle als je ergens anders bent. Beter is het ook als de baby in de hele woning niet bij de stopcontacten kan komen. Als ze wat ouder worden en ze op verkenning gaan wordt het gevaarlijker. Tafelkleden kunnen beter ook niet meer gebruikt worden. Daar trekken ze maar al te graag aan en wie weet wat er allemaal over de baby kan vallen. Denk aan hete thee of koffie wat grote problemen kan geven. Probeer ook zoveel mogelijk scherpe voorwerpen uit de buurt van de kleine dreumes te houden of vervang deze als het mogelijk is door stompere voorwerpen

(70)