Nationalekinderkrant.nl

De babykamer inrichten

De inrichting van de babykamer

Als je voor de eerste keer vader of moeder wordt, komt er van alles op je af. babykamer_simone_4Je wilt natuurlijk dat alles piekfijn in orde is als de baby eindelijk komt. Eén van de dingen die je in orde moet maken, is natuurlijk de inrichting van de babykamer. En wat heb je daar allemaal voor nodig? We zetten hier de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

De inrichting van de babykamer: Wat mag er niet ontbreken?

Wat zijn de belangrijkste elementen in de inrichting van de babykamer? Dat zijn op een rijtje:

– Een ledikantje
In het begin zul je je baby gewoon in een wiegje bij je houden. Maar al snel maakt je baby de overstap naar een ledikantje. Laat je in de eerste plaats leiden door de veiligheid en niet door het uiterlijk. Het aanbod is enorm dus je vindt vast iets wat je mooi vindt en dat veilig is voor je baby.
– Een commode
Ook bij de commode moet veiligheid voor je baby voorop staan. Kies een stevige, stabiele commode die een prettige hoogte heeft.
– Een luieremmer
Onmisbaar in iedere babykamer inrichting is een goede luieremmer.
– Goede verlichting
Zorg naast de normale verlichting ook voor een zachte lamp voor ’s nachts. Als je er voor de nachtvoeding uit moet, zit je waarschijnlijk, net zo min als je baby, te wachten op een felle lamp die je in je gezicht schijnt.

De inrichting van de babykamer: Wat kun je laten wachten?

Je kunt de inrichting van de babykamer natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Maar, misschien wil je niet alles in één keer beslissen, of moet je alle aankopen een beetje spreiden i.v.m. budget. Een aantal zaken die absoluut niet misstaan in de babykamer maar waar je eventueel wat langer mee kunt wachten, zijn:

– Een fijne stoel voor jezelf
Een gemakkelijke, comfortabele stoel in de babykamer is geen overbodige luxe.
– Opbergkisten voor speelgoed
In het begin zal de hoeveelheid speelgoed in de babykamer nog wel te overzien zijn maar doorgaans groeit die hoeveelheid snel. We weten zelf hoe het gaat, elke keer als je voorbij een speelgoedwinkel loopt…..opbergruimte kun je dan ook eigenlijk nooit genoeg hebben.
– Decoratie
Het leukste aan de inrichting van de babykamer zijn natuurlijk de decoraties. Een leuke mobiel boven het ledikantje, een mooi behangetje, iets voor aan de muur: Je kunt je volop uitleven. En zit je wat krap bij kas, dan kun je de inrichting simpel houden in het begin en het later wat meer aankleden.

(176)